perjantai 17. elokuuta 2012

Ravintolapäivä ja mitä vielä

Sunnuntaina 19.8. vietetään taas ravintolapäivää. Ravintolapäivä on järjestäjien mukaan ruokakarnevaali, jona kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi. Konsepti on lähtöjään suomalainen, mutta se on kansainvälistynyt vauhdilla. Kaikki perustuu ihmisten aktiivisuuteen ja innostukseen kokeilla jotain uutta. Ravintolanpito ammattina vaatii vankkaa ammattitaitoa ja monenlaista osaamista, mutta karnevaalihengessä hauskoja teemaravintoloita voi kokeilla päivän ajan kuka vain.
Olen joka ravintolapäivä odottanut, että saisimmeko Joutsaan ensimmäisen pop-up ravintolan. Sunnuntaina oli tarkoitus luoda oma kahvila-ravintola päiväksi, mutta kyllä se kaatui taas muihin kiireisiin. Asiakkaaksi olisi niin paljon helpompi mennä..

Nämä teemalliset päivät ovat hyviä sysäyksiä myös siihen, että tulee kenties toteutettua sellaisia asioita, joita ei muulloin viitsi. Idea on, että tapahtumia markkinoidaan yhteisesti sosiaalisessa mediassa ja teemapäivien tavoittaessa yhä suuremman yleisön, voi niihin saada kävijöitä kauempaakin. Lauantaina 8.9. vietetään Siivouspäivää, jolloin tyhjennetään nurkat tarpeettomasta tavarasta ja laitetaan ne kiertoon kirppareilla. Joutsan Facebookissa toimiva aktiivinen kirppisryhmä voisi ehkä jalkautua kylälle tuolloin, innostaisiko?
Vaikka teemapäiviä markkinoidaankin usein kaupunkikulttuurin tuotteena, sopivat ne ihan yhtä hyvin maaseudullekin. Toki voisimme kehittää oman teemapäivän myös omista lähtökohdistamme. Joutsan pohjoisosista on tullut idea järjestää ensi keväälle koko kunnan kattava risusavotta -päivä. Mitäs jos mentäisiin heti valtakunnalliseksi ja vedettäisiin muutkin mukaan?

tiistai 7. elokuuta 2012

Joutsan kylien aktiivinen kesä

Kyläyhdistykset eri puolilla Joutsaa ovat tänäkin kesänä järjestäneet monenlaista kivaa kesätekemistä niin joutsalaisille kuin vapaa-ajanasukkaillekin.

Letkaliiterin tanssit Rutalahdessa ovat vetäneet tänä kesänä liiterin täyteen useasti. Alla muutamia kuvia heinätansseista, joissa tanssittiin Agentsien johdolla.

Uimaniemeläiset ovat pitäneet joka kesälauantai kesätoriaan, joka muuten jatkuu vielä elokuun ajan Hankaan erätalon pihapiirissä. Heinäkuun lopulla Uimaniemen väki kokosi ihmisiä perinteiseen yhteislauluiltaan Viherin vanhalle sillalle. Sieltäkin pari kuvaa alla.